Bernhard Maier dømt

Videoen av østerrikeren Bernhard Maiers runde ble sett over en million ganger på bare noen dager i juni i fjor. Etter et krasj inn i den første oxeren fulgt av flere riv blir han buet og plystret på av publikum, men fortsetter likevel runden helt til han blir eliminert for refusjon på det tolvte hinderet på banen. Det østerrikske ridesportforbudet, OEPS, skriver i en uttalelse at handlingene til rytteren er en skam for sporten og 56-åringen ble utestengt fra nasjonale og internasjonale konkurranser i tre måneder. Han ble også suspendert fra å kunne undervise.

Maier forteller selv at den ti år gamle irske sportshesten, Paddys Darco, var den beste spranghesten i Irland som femåring, men at den mistet selvtilliten etter at den ble solgt. Hesten ble kjøpt til hans datter, men han tok over tøylene da hesten var for vanskelig for henne å ri og ville gi hesten selvtilliten tilbake og bringe den tilbake til et internasjonalt nivå. Østerrikeren forteller at han mistet temperamentet blant annet på grunn av en kraftig hodepine og dårlig form som følger av tidligere hjertesvikt.

Bernhard Maier er nå funnet skyldig i usportslig opptreden og suspendert fra hestesport i fem år. Han er også funnet skyldig i å skade sprangridningens rykte. Mannen blir ilagt en bot på 5000 euro i tillegg til saksomkostninger på 1120 euro.

 

Kilder
https:// eqwo.net/eqwo-net-exklusiv-bernhard-maiers-statement-zu-seinem-ritt-in-wiener-neustadt/springen/news_/
http://equnews.com/sport-news/showjumping-en/bernhard-maier-found-guilty-of-unsportsmanike-behaviour-and-is-suspended-for-five-years/

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*